test test

Adrian NEACSU

Adrian face parte din echipa Frigotehnica inca din 2005, parcurgand toate etapele de dezvoltare in cadrul companiei, cu multa seriozitate si ambitie. Absolvent al Facultatii Inginerie Mecanica din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti, a coordonat cu succes atat proiecte pe plan local, cat si proiecte de instalatii frigorifice in Bulgaria, Cehia, Slovacia, Ucraina si Germania, contribuind la expansiunea Frigotehnica in regiune.

“Fiind practicant de sport si interesat de a trai o viata sanatoasa din toate punctele de vedere, am invatat sa-mi stabilesc clar obiectivele si sa le indeplinesc. Cred in dezvoltatea mea continua si ma bucur sa am in jurul meu oameni cu valori si principii trainice. Ma simt onorat sa pot coordona aceasta echipa de oameni determinati, cu care am luptat de la bun inceput pentru dezvoltarea companiei. Doresc sa ramanem pe primul loc in domeniul instalatiilor frigorifice din Romania si recunoscuti pe plan international pentru inovatia in domeniu si calitatea serviciilor.”


Director General Frigotehnica

Virgil NEGHINA

De 26 ani in Frigotehnica din care 22 ani în Frigotehnica Comercial. Absolvent al Facultății de I.M.S.T din cadrul Institutului Politehnic Bucuresti, Virgil a debutat in domeniu ca project manager pentru clientii francezi. In 2012 a devenit Director departament Frig Comercial, iar in 2023 Business Unit Manager Frigotehnica Comercial. Cifra de afaceri a frigului comercial s-a triplat in ultimii 10 ani, dezvoltarea businessului fiind o consecinta fireasca a investitiilor tot mai mare ale retailerilor internationali in piata romaneasca.

Responsabilitati cheie: realizarea obiectivelor financiare, eficientizarea proceselor de realizare a proiectelor, recrutarea și formarea personalului, negocierile cu subcontractantii si gestionarea costurilor contractelor impreuna cu responsabilii de afaceri si a sefilor de proiect.


Director Frigotehnica Comercial

Nicu GRUIA

Am inceput activitatea la Frigotehnica in urma cu 27 de ani, ca Site Manager, intr-un colectiv de oameni cu experienta in sfera de profesionisti a frigului si intr-un mediu de lucru in care cunostiintele tehnice, din facultatea de Masini Termice, mi-au adus satisfactia intelegerii domeniului. Totodata, mi-am dorit sa invat lucruri noi, sa acumulez cunostinte si sa ma implic in coordonare si executia de proiecte in domeniul de activitate al companiei. Au urmat ani de pregatire, in acelasi timp cu coordonarea unor proiecte importante din domeniu frigului Industrial, cunostiinte si experiente noi, care mi- au imprimat pasiunea pentru Instalatiile frigorifice. Urmare a acestei etape din viata mea profesionala, au urmat provocarile:

Numirea in functia de Director General al companiei de montaj Eco Clima Industrial, din grupul Frigotehnica. Fiind un om al actiunilor si provocarilor, am inceput sa invat ceea ce inseamna coordonarea si dialogul cu oamenii, responsabilitatea pentru una din cele mai importante activitati, activitate de montaj si instalare. Din aceasta pozitie, am lucrat in ambele domenii ale frigului, frigul industrial si comercial si in zona de fabricatie structuri si confectii metalice. In toata aceasta perioada de activitate, am participat la realizarea celor mai importante proiecte din domeniul frigului industrial si comercial. De la instalatiile clasice cu amoniac si freon, pana la instalatiile cu tehnologie noua, folosind amoniac, dioxid de carbon, glycol si diferite tipuri de freoni.

Construirea unei echipe de profesionisti in domeniu instalarii, implementarea sistemului de management al calitatii si autorizarea companiei si personalului in baza unor proceduri de sudare si instalare, sunt unele din realizarile importante cu impact pozitiv asupra activitatii grupului Frigotehnica. Am promovat responsabilitatea pentru lucrarile executate clientilor nostri si am invatat ca toate proiectele sunt realizabile daca ai in spate o echipa puternica si profesionista, la toate nivelurile: de la proiectant pana la montator, sudor, sef de echipa si inginerul din santier.

Provocarile continua si prin alegerea mea pentru functia de B.U. Manager in domeniul frigului industrial, numire care este in sine, o provocare noua si pentru care imi doresc sa incurajez formarea unei echipe definite prin: unitate si o buna colaborare; responsabilitate la toate nivelurile; profesionalism in domeniul Instalatiilor frigorifice, altfel spus intr-un cuvant: “ Sa fim cei mai buni de pe piata frigului industrial ”.


Director Frigotehnica Industrial

Valeriu GIJGA

De peste 8 ani in Frigotehnica precedati de alti 18 ani in industria frigorifică. Absolvent al Facultatii de Inginerie Electrica din cadrul Institutului Politehnic Bucuresti, Valeriu s-a perfectionat in domeniul managementului si al vanzari serviciilor.

De-a lungul timpului, a coordonat echipe in pozitii de director de operatiuni si service. A dezvoltat departamentul Service Frigotehnica, ridicand cifra de afaceri de la 1,5 MEUR in 2015 la 6 MEUR.

Responsabilitati cheie: realizarea obiectivelor financiare, negocierea solutiilor de service mentenanta particularizate fiecarui tip de instalatie frigorifica, eficientizarea proceselor de service, recrutarea și formarea specialistilor, negocierile cu subcontractanții și gestionarea costurilor contractelor.


Director Frigotehnica Service&Mentenanta

Georgi NIKOV

Georgi s-a alaturat Frigotehnica Bulgaria in iunie 2022, ocupand functia de Director General pentru Bulgaria. Pe baza experientei sale de 15 ani in domeniul refrigerarii, incepand ca proiectant si parcurgand toate etapele ca manager de proiect, manager de cont-cheie și manager de vanzari la Carrier Commercial Refrigeration, are cunostintele de piata, pasiunea si dorinta de a atinge toate obiectivele din fata sa.

Este foarte important sa intelegi afacerea de refrigerare pentru a o putea conduce. Daca ti-ai început dezvoltarea carierei de jos in sus, ai cunoscut toate procesele, de la inginerie, planificare de proiect, management si executie și service, poti intelege pe deplin clientii si solicitarile lor și le poti oferi atitudinea si sprijinul de care au nevoie si pe care il merita. Traim intr-un mediu foarte dinamic și trebuie sa ne adaptam la el. Trebuie sa ne adaptam la noile reglementari privind gazele fluorurate, la noii agenti frigorifici si la tehnologiile in evolutie. Trebuie sa ne mentinem și sa ne dezvoltam pozitia pe piata si sa fim prima alegere a clientilor nostri pentru nevoile de refrigerare la cheie si de service in Bulgaria.


Director Frigotehnica Bulgaria

Adina Cotiga

Certificata in standarde financiare internationale si Six Sigma si absolventa a programului Power2Manage in cadrul IMD Management School din Elvetia , Adina s–a alaturat echipei Frigotehnica in Mai 2018, aducand cu ea 18 ani de experienta in finante la nivel national si international si claritatea oferita de experienta coordonarii de programe de transformare organizationala, optimizare si automatizare a proceselor de business in mari corporatii din domenii diverse de la banking, la petrol si gaze

“La Frigotehnica am gasit o familie , cum ne place noua sa zicem, colegi deschisi, loiali si hotarati sa inoveze in domeniul frigului, care se identifica si contribuie activ la realizarile companiei. Alaturi de ei am reusit sa inteleg usor acest domeniu nu foarte vizibil si am incredere ca alaturi de ei experienta mea va putea contribui semnificativ la transformarile pe care ni le-am propus. Fiind sotie, mama si o femeie de afaceri, am invatat sa devin foarte organizata si concentrata pentru a ajunge la rezultatele propuse.”


Director Financiar

Razvan VOICU

Cu o vasta experienta castigata in pozitii cheie (vanzari, project management si top management) in companii faimoase din industrie – York, Sabroe si Johnson Controls, Razvan a contribuit semnificativ la dezvoltarea Frigotehnica in cei peste 12 ani de cand s-a alaturat echipei.

Buna intelegere a evolutiei nevoilor clientilor, pasiunea pentru solutii inovatoare in domeniul frigului, colaborarea stransa cu echipa de proiectanti si tehnicieni Frigotehnica, pe care o coordonez in permanenta, cautarea de tehnologii noi si optimizari ne-a ajutat sa le oferim clientilor eficienta, siguranta si calitate. Aceste eforturi au reusit rapid sa dea roade prin castigarea unor proiecte emblematice in industrie cum ar fi, primul proiect transcritic cu CO2 din Romania pentru zona de retail, urmat la doar cativa ani distanta si de premiera unui proiect CO2 transcritic in zona de logistica.

Privind cu incredere in viitor, Razvan este decis sa isi extinda continuu cunostintele din domeniul frigului si sa inoveze permanent, ajutand Frigotehnica sa fie reperul numarul 1 in industria frigorifica din Romania si regiune.


Director Operational